Buvusiuose Ūkio banko skyriuose, kuriuose Šiaulių bankas atnaujins klientų aptarnavimą, teikiamų finansinių paslaugų apimtys bus plečiamos palaipsniui, pradžioje kurį laiką bus aptarnaujami tik Lietuvoje gyvenamąją vietą deklaravę privatūs asmenys (paslaugoms jiems bus teikiamos banko skyriuose ir internetu) bei Lietuvoje registruotos įmonės (paslaugos bus teikiamos tik internetu).

"Vakar vėlai vakare, teisingiau naktį, mes pasirašėme dokumentus su laikinuoju Ūkio banko administratoriumi dėl darbo pradėjimo, dėl visų dalies įsipareigojimų perdavimo Šiaulių bankui, šiandien tas darbas intensyviai daromas, visą dieną intensyviai tikriname duomenis, deriname sistemas. Ketiname rytoj 12 valandą pradėti teikti pirmąsias paslaugas Ūkio banko klientams. Taip pat atidarysime pirmuosius 6 Ūkio banko skyrius", - sakė Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda.

Jis nurodė, kad rytoj nuo 12 val. pradės veikti Ūkio banko internetinės bankininkystės sistema ir visi klientai galės vykdyti operacijas internetu: pavedimus litais ir eurais.

"Banko skyriuose, kuriuos atidarome rytoj, iš pradžių aptarnausime tik privačius klientus, taigi prašau ir kviečiu verslo klientų papildomai eilių nesudaryti, jie savo pinigais galės disponuoti internetinėje banko sistemoje „Eta bankas“. Privatūs klientai, kuriems reikia grynųjų pinigų, jie gali kreiptis ir ateiti į tuos 6 skyrius, - sakė A. Žiugžda. - Jeigu nėra didelio būtinumo ir skubos prašome į skyrius neeiti, kad nesusidarytų per daug didelės eilės."

Veiklą atnaujinusiuose buvusiuose Ūkio banko skyriuose tik privatūs klientai galės: atlikti mokėjimus litais ir eurais į kitus Lietuvoje registruotus ir užsienio bankus. Taip pat jie galės litais ir eurais įnešti ar išsigryninti pinigų. Banko skyriuose valiuta, kuria laikyti pinigai, nebus keičiama. Svarbu tai, jog grynųjų pinigų išėmimo operacijoms laikinai bus taikomi dienos limitai iki 20 tūkst. litų.

Antradienį atidaromi skyriai

Šiaulių bankas per savaitę atidarys 25 buvusius Ūkio banko skyrius. Nuo rytojaus klientai bus pradėti aptarnauti šešiuose Ūkio bankui anksčiau priklausiusiuose padaliniuose: Alytaus filialas - Jotvingių g.7 A, Kauno filialai - Laisvės al. 80 / Maironio g. 26 ir Savanorių pr. 375, Klaipėdos filialas - Taikos pr. 101, Ukmergės filialas - Kęstučio a. 7, Vilniaus filialas - Vilniaus g. 28 / Benediktinių g. 2.

Papildoma informacija bus teikiama ir devyniuose Šiaulių banko skyriuose, kuriuose veiks Ūkio banko informacinė sistema ir bus įrengtos specialios darbo vietos buvusiems Ūkio banko klientams aptarnauti.

Žmonės, turintys sąskaitų Šialių banke, gali ten palikti prašymus visus jų turėtus pinigus iš Ūkio banko perkelti į Šialių banką. Tokiu atveju jiems į Ūkio banką apkritai eiti nereikės.

Visų Ūkio bankų skyrių Šiaulių bankas neketina atidaryti. Iš viso Ūkio bankas turėjo apie 60 skyrių, kartu su Šiaulių banko skyriais, Šiaulių bankas jau turės apie 80 veikiančių skyrių.

Paslaugos internetu per „Eta banką“

Jau nuo rytojaus buvusiems Ūkio banko klientams bus sudarytos sąlygos naudotis ir internetinės bankininkystės paslaugomis.

Per „Eta banką“ privatūs ir verslo klientai galės atlikti mokėjimus litais ir eurais į kitus Lietuvoje registruotus ir užsienio bankus, sumokėti mokesčius už komunalines paslaugas ir įmokas už kitas paslaugas, taip pat naudotis savo lėšomis, pavyzdžiui, indėliais, banko sąskaitomis.

Šiaulių bankui perduoti buvę Ūkio banko klientai, turintys kreditinių įsipareigojimų, nuo kovo 5 d. galės savo sąskaitas ir kreditinius likučius jose matyti elektroninės bankininkystės sistemoje „Eta bankas“ – klientai ir toliau turi vykdyti savo įsipareigojimus ir pagal nustatytus grafikus atlikti mokėjimus į savo kredito sąskaitas, kaip jas mokėjo iki moratoriumo paskelbimo Ūkio bankui.

Indėliai ir individualūs seifai

Buvusių Ūkio banko klientų drausti terminuotieji indėliai bus administruojami Šiaulių banke – jiems iki indėlio sutarties termino pabaigos galioja tos pačios sąlygos ir palūkanos, kurios buvo nustatytos Ūkio banke.

Šiaulių bankas skelbia, jog jeigu nėra svarbių priežasčių, indėlininkams nėra būtina skubėti į paslaugų teikimą atnaujinusius buvusius Ūkio banko skyrius ar imtis kitų veiksmų. Indėliams, kuriems numatytas automatinis pratęsimas, bus taikomos tuo metu Šiaulių banke galiojančios indėlių palūkanų normos.

Privatūs bei verslo klientai, naudojęsi individualių seifų paslauga, ir toliau galės ja naudotis tuose buvusio Ūkio banko skyriuose, kuriuos atidarys Šiaulių bankas. Klientai, kurie nuomojosi individualius seifus neatidaromuose Ūkio banko skyriuose, nutraukti individualių seifų nuomos sutarčių ir atsiimti seife saugomo turto laikinai negali. Apie šių individualių seifų aptarnavimą juos žadama informuoti atskirai.

Pasiūlymai Ūkio banko klientams

Šiaulių bankas skelbia, kad buvę Ūkio banko klientai gali pasinaudoti išskirtiniais pasiūlymais: senjorams, kurie anksčiau pensijas gaudavo į sąskaitas Ūkio banke, iki balandžio 1 d. Šiaulių bankas be palūkanų suteikia iki 300 litų dydžio „pensijos avanso“ limitą, o visiems klientams, kurie naudojosi Ūkio banko mokėjimo kortelėmis, Šiaulių banke iki kovo 12 d. nemokamai išduodamos „Visa Electron“ ir „Maestro“ mokėjimo kortelės.

Skaičiuojama, kad apie 10 tūkst. Ūkio banko klientų kreipėsi į Šiaulių banką dėl naujų mokėjimo kortelių, apie pusė jų jas jau turi. 

Šiaulių bankas ir Ūkio bankas turėjo bendrą bankomatų tinklą - apie 270 bankomatų.

A.Žiugžda patvirtino, jog Šiaulių bankas dabar įdarbino apie 200 Ūkio banko darbuotojų, tačiau dar nežinoma, kiek dar žmonių bankas gali įdarbinti. Iš viso Ūkio banke dirba apie 750 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)