Kiek po 12 val. Kaune ir Vilniuje atidarė buvusius Ūkio banko skyrių. Prižiūrint apsaugos darbuotojams pradedami įleidinėti žmonės. Kaune į skyrių įleista apie dešimt žmonių, kai laukia daugiau nei šimtas. Tuo tarpu Vilniuje susirinkusiems žmonėms pasakyta, kad įleidinės po tris klientus.

Išeinantys iš banko skyriaus klientai nenoriai bendravo su žiniasklaida, tačiau viena pensininkė mestelėjo, kad „dabar jau galiu ramiai eiti į parduotuvę”.

Laukė nuo 7 val. ryto

Pirmieji klientai prie naujojo Šiaulių banko filialo Laisvės alėjoje pradėjo būriuotis dar ankstų antradienio rytą – keletas žmonių prie buvusios centrinės Ūkio banko būstinės jau buvo susirinkę apie 7 val. ryto.

Apie 10.30 val. žmonių padaugėjo iki trijų dešimčių, o prieš vidurdienį ilgoje eilėje stoviniavo daugiau nei šimtas buvusių Ūkio banko klientų.

„Reikia sodinti tą Romanovą į kalėjimą. Kodėl nesodina vagių?“, - piktinosi viena eilėje laukusi pensininkė.

„Kaip durniai sudėjome pinigus į banką, jau geriau būtume pabaliavoję. O dabar reikia laukti eilėje kelias valandas“, - geros nuotaikos neprarado garbaus amžiaus kaunietė.

Banko filiale dirbo apsaugos darbuotojai, kurie kelios minutės po 12 val. atvėrė banko duris. Į vidų buvo įleidžiama iki dešimties klientų.

Pirmieji iš banko išėję klientai tikino, kad juos tenkina banko darbuotojų suteikta informacija. Tiesa, žmonės ateities planus dėliojo skirtingai – vieni teigė skubantys atsiimti indėlius, kiti – sprendimų priimti neskubėjo.

„Banko darbuotojai suteikė informaciją, kad dabar neapsimoka atsiimti indėlio, nes prarasiu sukauptas palūkanas. Todėl indėlį palikau iki termino pabaigos“, - teigė vienas iš pirmųjų filiale aptarnautų kauniečių.

„Va, turiu krepšį, susidėjau pinigus ir nešu į kitą banką“, - pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo vienas vyriškis.

„Pagaliau atsiėmiau pensiją, nes iki šiol neturėjau už ką gyventi“, - džiaugėsi pensininkė.

Pinigus pasiims laidotuvėms

Buvę Ūkio banko klientai būriuojasi ir Vilniuje, prie buvusio Ūkio banko skyriaus, esančio Vilniaus g. 28 / Benediktinių g. 2. Čia susirinko apie 30 žmonių, daugiausiai pensinio amžiaus. Kai kurie prasitarė laukiantys nuo 9 val. ryto.

Nenorėjusi prisistatyti pensinio amžiaus moteris Vilniuje DELFI pasakojo, kad girdėjusi, jog banko skyrius atsidarys 13 val. (pirmadienį Šiaulių bankas skelbė, kad šeši buvę Ūkio banko skyriai bus atidaryti nuo 12 val. – red. past.). Moteris skundėsi, kad šalta laukti banko atidarymo.

Ji banke turėjusi apie 4 tūkst. Lt santaupų. Pasak jos, tai nedidelė suma, bet ji norinti atsiimti ir saugiai pasidėti laidotuvėms.

Eilėje prie banko stovi ir verslininkas iš Irano Nerimanas. Vyras pasakojo, kad banke laikė tiek savo, tiek įmonės, prekiaujančios kilimais, lėšas. Jam esą buvo sunku vystyti verslą, nes daugiau kaip tris savaites negalėjo naudotis pinigais.

Pasak Nerimano, apie Ūkio banko bėdas girdėjo ir jo draugai Irane, tačiau pats vyras nesiruošia trauktis iš Šiaulių banko – žada čia laikyti pinigus.

Ne visi eilėje laukiantys žmonės supranta, ko atėjo. Pensinio amžiaus moteris susirinkusių klausinėjo, ar čia jai atiduos pinigus. Sulaukusi teigiamo atsakymo, stojo į eilę. Ji pasakojo atidariusi sąskaitą kitame banke, tad atsiėmusi pinigus neš juos ten.

Stovėjo prie „Snoro”, stovi prie buvusio Ūkio banko

Pensininkas Vitas teigia, kad į tokią situaciją pakliuvęs jau antrą kartą – vyras pinigus laikė ir „Snoro” banke.

Atgavęs pinigus jis nunešė juos į Ūkio banką. Paklaustas kodėl, Vitas argumentavo, kad gyvenantis Karoliniškėse, tad tai artimiausias jam buvęs banko skyrius. Be to, esą jį patikino, kad Ūkio bankas yra patikimas.

Pašnekovas teigė, kad pinigus laikys Šiaulių banke, tačiau piktinosi, kodėl nebuvo galima atidaryti daugiau buvusių Ūkio banko skyrių.

Atidėjo restorano atidarymo planus

Utenoje gyvenantis pakistanietis Vasilijus teigė, kad visą mėnesį buvo priverstas verstis skolindamasis iš draugų.

Vyro žmona laukiasi, tad už medicinines paslaugas teko mokėti iš skolintų lėšų. Pasak vyro, mėnuo buvo labai sunkus.

Jis planavo atidaryti restoraną Lietuvoje, tačiau užšalus dviem sąskaitoms Ūkio banke, planus teko atidėti.

Buvusiuose Ūkio banko skyriuose, kuriuose Šiaulių bankas atnaujins klientų aptarnavimą, teikiamų finansinių paslaugų apimtys bus plečiamos palaipsniui, pradžioje kurį laiką bus aptarnaujami tik Lietuvoje gyvenamąją vietą deklaravę privatūs asmenys (paslaugoms jiems bus teikiamos banko skyriuose ir internetu) bei Lietuvoje registruotos įmonės (paslaugos bus teikiamos tik internetu).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (800)