Stiklai marginami specialia technologija

Jau daugiau nei metus Kauno mieste, prie Pramonės pr. ir Taikos pr. sankryžos žiedo iškilęs įspūdingos formos pastatas kelia daugybę klausimų. Kaip „Verslo savaitei“ teigė projektą kuruojančios įmonės ryšių su visuomene atstovas Jonas Plenta, statybos galutinai bus baigtos 2008 metų pradžioje, o vasario 1 dieną laukia modernaus biurų centro atidarymas.

„Šiuo metu Vokietijoje ypatinga stiklų marginimo technologija gaminami fasado stiklai. Gamyba trunka ilgai, stiklas padengiamas emaliu, kuris kaitinant virsta keramika. Toks stiklų marginimo būdas Lietuvoje bus pirmas ir unikalus: netgi už Lietuvos ribų pastatų fasadai taip dengiami retai“ – „Verslo savaitei“ pasakojo J. Plenta.

Statybos ir įrengimo darbai kainuos 20 mln. litų

Iš pradžių šis biurų centras buvo prekybos miestelio „Urmas“ plėtros projektų planuose, tačiau šiuo metu verslo centras priklauso UAB „Univesa“.

Statyboms iš viso planuojama išleisti apie 20 mln. litų, tačiau prognozuojama, jog tai nėra galutinė suma.

Dešimties aukštų A klasės verslo ir paslaugų centro paskutiniajame aukšte bus įrengta terasa. Pastate bus įrengtos ne tik komercinės patalpos, bet ir konferencijų salės, o viduriniuose aukštuose – biurai. Klientų patogumui centre bus įsteigtas ir bankas, advokatų, notarų kontoros, teikiamos draudimo paslaugos.

Prie verslo centro bus 270 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Nuomos kainos – kaip Vilniuje

J. Plenta „Verslo savaitei“ pasakojo, kad nuomos kainos buvo nustatytos atlikus rinkos analizę, tačiau lyginant ne tik Kauno, bet ir Vilniaus verslo centrų įkainius.

„Kaune verslo centrui „1000“ daug konkurentų nėra, todėl kainos čia bus kur kas aukštesnės nei kitur. Tačiau palyginus su Vilniaus biurų centrais, jos klientų neišgąsdins“, – teigė J. Plenta.