Per savaitgalį surengtus policijos reidus septyniolikoje šalių buvo sulaiktyti „Liberty Reserve“ savininkai, operatoriai bei paimta kompiuterinė įranga. „Liberty Reserve“ turėjo sąskaitą ir Latvijoje, o Lietuvoje paslaugas teikė per tarpininkus.

Teisingumo departamentas pranešė, kad tai buvo „didžiausias tarptautinis pinigų plovimo baudžiamasis persekiojimas istorijoje“.

„Liberty Reserve“ turėjo apie milijoną vartotojų bei atliko daugiau kaip 55 milijonus neteisėtų operacijų.

Įmonės įkūrėjas - Arturas Budovskis - rusas, turintis Kosta Rikos pilietybę, buvo sulaikytas penktadienį ir iš šios valstybės bus perduotas JAV.

Dokumentai nurodo, kad septyni žmonės, susiję su „Liberty Reserve“ valdymu, sukūrė skaitmeninių pinigų tarnybą kaip „nusikalstamo verslo įmonę“, konkrečiai skirtą „padėti nusikaltėliams atlikti neteisėtus sandorius ir plauti iš nusikaltimų gaunamas pajamas“.

Tarnybos operatoriams bus pateikti kaltinimai pinigų plovimu ir nelicencijuotos pinigų pervedimo sistemos eksploatavimu.

Liberty Reserve pinigų plovimo schema
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)