"Pagrindinį dėmesį ir toliau skirsime investicijoms į žmogiško kapitalo plėtrą, įtraukdami kuo daugiau darbuotojų į mokymosi ir efektyvumo didinimo procesus", - Eltai sakė "Libros holdingo" direktorius Tomas Juška.

"Libros holdingas" jungia bendroves į "Libros grupę". Grupėje yra kėdžių ir stalų gamybos bendrovė "Dominga Hardwood", parketo ruošinių ir parketo gamintoja "Dominga Mill", kėdžių ir stalų gamintoja "Venta", baldų detalių ir baldų iš natūralios medienos gamybos įmonė "Dailinta", Dirvonų lentpjūvė, AMG, "Grendvesta", "Medžio apdaila", "Singlis", "Domingos prekyba", "Linokompa" ir "Nabukas".

Devynias medienos perdirbimo įmones valdęs "Libros Holdingas" 2004-ųjų gruodį įsigijo 66 proc. baldų gamybos bendrovės "Nabukas" akcijų.

Medienos perdirbimo įmonės 90 proc. produkcijos, skirtos baldų pramonei, eksportuoja į Vokietiją, Japoniją, JAV, Švediją, Norvegiją ir kitas valstybes.

Šiuo metu įmonėse dirba apie 2 tūkst. žmonių.

21,18 proc. "Libros holdingo" akcijų 2004 metų pradžioje įsigijo buvęs Norvegijos žiniasklaidos ir pramonės koncerno "Orkla" vadovas Jensas P. Heyerdahlas. Tarp "Libros holdingo" akcininkų yra T. Juška, Vilmantas Petrauskas, Tomas Juška, Irmantas Rajunčius ir Edvardas Tamulis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją