Pasak D. Golubovo, S. Mavrodį suėmė, remiantis informacija, kurią pavyko gauti ukrainiečiams interneto įsilaužėliams.

„Ukrainiečiams interneto įsilaužėliams pavyko gauti kopiją Mavrodžio paso, su kuriuo jis norėjo išvykti į kitą šalį, taip pat kitų duomenų – indėlininkų sąrašą ir sumas, kurias įnešdavo piramidės nariai. Veikiausiai šiuos duomenis bus galima rasti internete“, – papasakojo D. Golubovas.

Jis tvirtina, kad S. Mavordis planavo išvykti iš Rusijos kovo 15 – 16 d. su svetimu pasu. Ukrainiečiams kompiuterių įsilaužėliams pavyko gauti lietuvišką S. Mavrodžio pasą, su kuriuo jis greičiausiai ir ketino išvyti iš šalies. Interneto partijos vadovo teigimu, apie tokius planus paaiškėjo iš S. Mavrodžio susirašinėjimo su įvairių valstybių ambasadomis.

Kaip atrodo S.Mavrodžio lietuviški pasai, galite pamatyti ČIA.

„Perdaviau susirašinėjimą Federalinei saugumo tarnybai, taip pat perdaviau jo lietuviško paso fotokopiją“, – pabrėžė D. Golubovas ir pridūrė, kad šiais veiksmais siekė užkirsti kelią S. Mavrodžiui išvažiuoti iš Rusijos.

Interneto partija ketina gauti duomenų apie naujus S. Mavrodžio piramidės indėlininkus. A. Golubovo teigimu, jau žinoma, kad Kazachstane yra apie 250 žmonių, Jekaterinburge – apie 6 tūkst., o Maskvoje – nuo 12 iki 15 tūkst. indėlininkų. „Palaipsniui pradėsiu talpinti internete indėlininkų sąrašus, nes 1994 m. į piramidę investavo pinigus paprasti tarybiniai žmonės, kurie buvo įpratę tikėti tuo, ką rodo per televizorių, o 2011 m. 80 proc. MMM indėlininkų buvo godūs žmonės, kurie nusprendė nieko neveikti, gyvento kitų žmonių sąskaita, parazituoti“, – pabrėžė jis.

Primename, kad S.Mavrodis buvo areštuotas ketvirtadienį. Po to buvo sustabdyti vykdyti MMM mokėjimai.

Penktadienį Lietuvos bankas kreipėsi į Generalinį prokuratūrą, prašydamas pradėti tyrimą dėl MMM veiklos Lietuvoje.

Dešimto dešimtmečio pradžioje MMM aukomis tapo milijonai indėlininkų (įvairiais vertinimais – nuo 10 iki 15 mln. žmonių). Piramidė kūrėją Sergejų Mavrodį buvo nuteisę 4,5 metams laisvės atėmimo už lėšų pasisavinimą. 2007 m. gegužę jis išėjo į laisvę.

Antstolių duomenimis, MMM finansų piramidės įkūrėjas iš viso skolingas žmonėms beveik 5 mlrd. rublių (448,3 mln. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)