„Lietuvos visuomenė turi teisę žinoti, kokia produkcija toliau eksportuojama į Rusiją. Žymint produkciją, prekybos tinklai informuotų vartotoją ir taip leistų pačiam spręsti, kokią produkciją įsigyti“, – pranešime spaudai sako viena iš kreipimosi iniciatorių, Seimo narė Dalia Asanavičiūtė.

Kreipimąsi pasirašę 54 įvairių politinių partijų Seimo nariai mano, kad Lietuvos gyventojai turi būti informuojami apie tokių įmonių gaminius.

Todėl, siekdami informuoti šalies gyventojus ir leisti jiems apsispręsti, kokio gamintojo gaminių įsigyti, Seimo nariai kviečia Lietuvos prekybos tinklus žymėti prekes tų bendrovių, kurios vis dar tiekia savo prekes Rusijos rinkai.

„Siekiame dialogo su prekybos tinklais siūlydami ne įpareigoti, tačiau susitarti. Vis dėlto nusišalinti neturėtų joks atsakingas verslas ir vadovas, kadangi karas Ukrainoje liečia mus visus“, – kreipimąsi iniciavęs Vilius Semeška.

Kreipimosi tekste džiaugiamasi anksčiau priimtais sprendimais – išimti Rusijos gamintojų prekes iš Lietuvos prekybos centrų lentynų. Visgi parlamentarai pabrėžia, kad reikia ir toliau visomis priemonėmis remti Ukrainą.

Pranešime spaudai akcentuojama, kad šiais metais pristatytas grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimas aiškiai rodo, kad veiklą Rusijoje tęsiančios įmonės savo indėliu į šalies agresorės ekonomiką remia Kremliaus režimą ir padeda jam užsitikrinti karo reikmėms būtinas pajamas.