„Ir šiandien ministerijos atstovai sakė, kad puiki derybinė pozicija būtų, jei ministras šį įstatymą turėtų kišenėje, dujų kainos sumažėtų 15 proc. Gerbiamieji kolegos, gal ir sumažės, bet tikrai ne dėl A. Sekmoko ir mūsų Seimo pastangų. Noriu pasakyti, kad JAV federalinis rezervas, kitų didžiųjų pasaulio ekonomikų rezervai išmetė į rinką naftą, kuri buvo valstybės rezervas ir todėl naftos kainos nuolat krenta. Dujų kainos priklauso nuo naftos kainų. Iki lapkričio mėnesio, aš jums garantuoju, tos kainos bus nukritusios. Tai kam mums reikia mulkinti? Manote, kad čia vieni ežiukai sėdi? Mes irgi žinome, kas vyksta pasaulio ekonomikoje“, – antradienį Seime svarstant Gamtinių dujų įstatymo pataisas sakė Seimo narė.

DELFI primena, kad Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija, žvelgdama į šiuo metu esančias dujų kainų tendencijas, prognozuoja, kad Lietuvos laukia brangiausias šildymo sezonas, nes nenumaldomai brangsta rusiškos dujos.

Gegužę rusiškos dujos Lietuvai kainavo 409 JAV dolerius (apie 1412 Lt), prognozuojama, kad per vasarą jos dar pabrangs.

Europos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, praėjusiais metais Lietuvos įmonės už dujas mokėjo ketvirtą didžiausią kainą Europos Sąjungoje. Lietuvoje didžioji dalis šildymo gaminama deginant rusiškas dujas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją