“Dar labai sunku pasakyti (…) šių metų planas yra pakankamai įtemptas dėl to, kad turime pakankamai neapibrėžtą ekonominę aplinką, ir jeigu ekonominė aplinka bus tokia, kaip dabar suplanuota ūkio raidos scenarijuje, be abejo, (biudžeto) planas bus įvykdytas. Bet jeigu ekonominė aplinka keisis, tuomet atitinkamai gali keistis ir mokesčių bazės“, - paklausta apie prognozes šiems metams trečiadienį Vyriausybėje sakė I. Šimonytė.

Gruodžio pradžioje Finansų ministerija dėl neapibrėžtos ekonominės aplinkos euro zonoje ir pasaulyje Lietuvos augimo prognozes sumažino maždaug dvigubai iki 2,5 proc. šiems metams. Dėl to teko ieškoti kaip užpildyti apytikriai milijardo litų dydžio skylę šių metų biudžete, buvo įvestas prabangaus nekilnojamo turto mokestis, panaikinta pridėtinės vertės mokesčio lengvata viešbučių verslui, sumažinti pervedimai į privačius pensijų fondus, 4 proc. apkarpytos viešojo sektoriaus išlaidos.

Nacionalinis biudžetas, kuris apima valstybės ir savivaldybių biudžetus, kitąmet turėtų būti 20,981 mlrd. litų, o išlaidos – 21,7 mlrd. litų be ES paramos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją