Pasak verslininkų, mokėjimų stabdymas – itin prasta žinia, kadangi Lietuvoje tūkstančiai projektų finansuojami ES lėšomis. O sustabdyti mokėjimai reiškia, kad daugybė verslo subjektų rizikuoja laiku nesulaukti mokėjimų.

„Mes jautriai priimame tokią informaciją – atsiskaitymai ir šiaip trunka nepateisinamai ilgai. Pavyzdžiui, už Kauno arenoje atliktus darbus praėjusių metų birželio–rugpjūčio mėnesiais su mumis dar šiandien neatsiskaityta. Tas pats ir su Klaipėdos arenoje atliktais darbais. O jei parama stabdoma, vadinasi, pinigų gali tekti laukti dar ilgiau“, – nuogąstauja Vytautas Banys, statybų bendrovės „Vėtrūna“ valdybos pirmininkas.

Sustabdyti mokėjimai, anot jo, reiškia, kad negavusi pinigų bendrovė laiku nesumokės mokesčių į biudžetą, vėluos atsiskaityti su tiekėjais, subrangovais ar darbuotojais ir taip nusitęs skolų grandinė.

Ūkio ministras Rimantas Žylius teigia, kad "projektų vykdytojai nesklandumų patirti neturėtų. Finansavimas bus užtikrintas, nes 2007–2013 metų ES paramos laikotarpio pradžioje Lietuva iš EK yra gavusi avansinį mokėjimą, kuris gali būti naudojamas tokiems atvejams."

Finansų viceministras Rolandas Kriščiūnas nurodo, kad „iki kovo vidurio informacija bus išsiųsta Europos Komisijai. Tikimės, kad EK neužtruks vertindama mūsų pateiktą veiksmų planą, mūsų atliktus darbus taisant klaidas ir užkertant kelią klaidoms ateityje. Tikiuosi, per kovo mėnesį ši istorija baigsis”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją