Jis taip pat pažymėjo, kad Susisiekimo ministerijai – kuri turi valstybinę „airBaltic“ akcijų dalį – tokio oro linijų bendrovės atsakymo neužtenka.

„AirBaltic“ laiške nenurodytas realus ekonominis reisų atšaukimo pagrindas. Kompanijos laiške išdėstytos problemos ir nurodyta, kad oro linijų bendrovė turi dirbti kuo veiksmingiau. Yra keli reisai per dieną, kurie visiškai neužpildyti“, – laišką pakomentavo ministerijos atstovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad „airBaltic“ valdybos sprendimas atšaukti reisus yra neracionalus ir nepagrįstas.

Iš A. Matiso atsakymų galima suprasti, jog valstybė neturi praktiškai jokių priemonių, kuriomis galėtų paveikti susidariusią situaciją, nes vadovavimą oro linijų bendrovei asmeniškai užtikrina tik Bertoltas Flickas.

Vienintelis dalykas, kurį gali padaryti valstybė – įvertinti, ar B. Flickas atitinka pareigų reikalavimus, paaiškino Susisiekimo ministerijos valstybės sekretorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją