Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad tokiu V. Žemelio pasiūlymas vadinamas „viešųjų ryšių triuku, siekiant pagerinti „krikščionių“ partijos santykius su Bažnyčia”.

Anot tarnybos, diskusija reikalinga, nes dabar dalis pinigų, kurie galėtų būti panaudojami stiprinant nevyriausybinį sektorių grįžta į biudžetą. „Ta dalis pinigų, kuri yra niekam nepaskiriama pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymą, privalėtų likti būtent šiai sričiai. Būtų galima įkurti fondą iš kurio būtų finansuojamos, pateikus projektus, visuomeninės organizacijos. Tai būtų konkretus žingsnis stiprintis nevyriausybines organizacijas”, rašoma pranešime.

GPM paramą už praėjusius metus galima pervesti Lietuvos Respublikoje įregistruotiems labdaros ir paramos fondams, biudžetinėms įstaigoms, asociacijoms, visuomeninėms organizacijoms, viešosioms įstaigoms, religinėms bendruomenėms, bendrijoms ir centrams, tarptautinių visuomeninių organizacijų skyriams (padaliniams), kitiems juridiniams asmenims, kurių veiklą reglamentuoja specialūs įstatymai ir kurių veiklos tikslas nėra pelno siekimas, o gautas pelnas negali būti skiriamas jų steigėjams, dalininkams ar nariams.

Pernai teise skirti 2 proc. GPM pasinaudojo apie 530 tūkst. gyventojų – tai mažiau nei trečdalis Lietuvos dirbančiųjų. Labai didelė dalis sumos paprasčiausiai lieka valstybės biudžete. „Jei būtų priimtas įstatymas ir įkurtas fondas, kuriame būtų likę pinigai skirti visom nevyriausybinėm organizacijom – tai būtų ne plepalų lygio kalbos apie nevyriausybinio sektoriaus stiprinimą, o realus žingsnis”, teigia tarnyba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją