„Mokant kinų kalbą, visada bus lengviau suprasti kitos šalies poreikius. Norint įeiti į Kinijos rinką, kalbos mokėjimas yra didelis privalumas. Mokėsite kinų kalbą, iškart bus kitoks požiūris į Jus“, – tvirtino pareigūnas.

Paklaustas, kokių patarimų, pavyzdžiui, dėl kultūrinių skirtumų galėtų duoti verslininkams, jis sakė: „Pirmiausia, reikia stengtis suprasti kitos šalies istoriją, atlikti rinkos analizę, kad verslininkai turėtų tikslią informaciją apie Kinijos rinką. Reikia gerai žinoti šalies įstatymus
Labai svarbu partneriams Kinijoje rodoma pagarba tiek versle, tiek kasdieniam gyvenime dėl religijos ir kitų dalykų“.

Bendraudamas su skaitytojais L. Jianas Junas tvirtino, kad Lietuvos verslas gali užsiimti savo rinkos dalį šioje šalyje.

„Žmonėms kiekvieną dieną reikia vartoti maistą, galbūt reikėtų pradėti nuo maisto ir čia iškart matytume rezultatą. Norėčiau patarti, kad Kinijai šiandien būtų įdomu – tai ekologiškas maistas, pavyzdžiui medus arba pieno produktai“, – sakė jis.

Taip pat, anot pareigūno, kinams galėtų patikti lietuviški baldai, reikėtų statybinės žaliavos.

„Mūsų vartotojai kelia labai aukštus reikalavimus baldų kokybei ir stiliui. Kinijoje labai daug baldų gamintojų iš Ispanijos, Italijos, Portugalijos, kurie parduoda savo šalyse pagamintus baldus. Jie yra gana brangūs, tačiau jų pardavimai Kinijoje labai geri, dėl to tikiu, kad ir lietuviški baldai galėtų turėti didelę paklausą“, – kalbėjo L. Jianas Junas.

Kinus domintų logistikos, transportavimo paslaugos, animacija. Jis taip pat sakė, kad Kinijoje trūksta aukštųjų technologijų specialistų, pavyzdžiui, programuotojų.

DELFI primena, kad šią savaitę Lietuvoje vieši Kinijos delegacija, kviečianti verslininkus dalyvauti didžiausioje šios šalies Kantono eksporto ir importo mugėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją