Tyrimas buvo pradėtas 2007-ųjų liepos 16 dieną siekiant nustatyti pinigų (apie 2,4 mln. eurų), gautų iš lengvatinių mokesčių zonose įsikūrusių bendrovių, kurie galimai buvo panaudoti banko „Snoras“ akcijoms įsigyti, kilmę.

„Atlikus visus galimus ikiteisminio tyrimo veiksmus bei išnaudojus visas įstatymo numatytas galimybes faktiniams duomenims surinkti ir įtvirtinti, nebuvo gauta jokių duomenų leidžiančių pagrįstai teigti, kad banko „Snoras“ pagrindinio akcijų paketo įgijimui panaudotos piniginės lėšos buvo įgytos nusikalstamu būdu, o minėtas sandoris buvo sudarytas siekiant tokias lėšas įteisinti. Nenustatyta, kad buvo padaryta veika, turinti nusikaltimo, numatyto Lietuvos Respublikos BK 216 str. 1 d., požymių (Nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimas)“, - teigia prokuroras D. Baraniūnas.

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu du kartus buvo kreiptasi teisinės pagalbos į užsienio šalis – 2007 m. su teisinės pagalbos prašymu buvo kreiptasi į Jungtinės Karalystės teisėsaugos institucijas dėl piniginių lėšų kilmės vienoje iš užsienio kompanijų, 2008 m. - į Rusijos Federacijos teisėsaugos institucijas. Duomenų, kad lėšos buvo gautos nusikalstamu būdu, negauta.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Specialiųjų užduočių valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyrius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją