„Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, ne vieną kartą esu sakęs“, – paklaustas, ar tarp galimų strateginių investuotojų į naują atominę elektrinę gali būti ir JAV įmonė, atsakė A. Kubilius.

Pirmadienį po susitikimo su energetikos ministru Arvydu Sekmoku JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Elizabeth Derse pažadėjo paramą naujos atominės elektrinės projekte.

Tačiau premjeras nesiėmė komentuoti, kokios paramos Lietuva galėtų sulaukti.

„Aš tikrai nesiimu svarstyti tų dalykų (JAV paramos formos – DELFI), kurie kol kas lieka potencialių diskusijų ir derybų plotmėje. Ką jau ne vieną kartą esu sakęs, aš tikiu, kad artimiausiu metus jūs turėsite galimybių gauti gerokai daugiau informacijos apie strateginių investuotojų atrankos procesą ir apie regioninių partnerių dalyvavimą ir matysite tolesnius darbus“, – teigė premjeras.

Anksčiau tą patį A. Kubilius sakė ir apie dienraščio „Verslo žinios“ paskelbtus du galimus kandidatus: Pietų Korėjos bendrovė „Korea Electric Power Corp.“ („Kepco“) ir Prancūzijos „Electricite de France" (EDF), tačiau pastaroji paneigė savo dalyvavimą.

Energetikos ministerija iki metų pabaigos žada paskelbti, kas taps pagrindiniu investuotoju į naują atominę jėgainę. Galimi kandidatai kol kas oficialiai neskelbiami. Ją kartu su Lenkija, Latvija ir Estija tikimasi pastatyti iki 2018 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją