VPT skelbia, kad „Lietuvos energija“ savo elektrinių remonto darbų konkurse „nustatė dirbtinai konkurenciją ribojantį, pirkimo objektui neproporcingą kvalifikacijos reikalavimą ir nuostatas, perkančiajai organizacijai suteikiančias laisvę priimti neskaidrius sprendimus“.

Pavyzdžiui, pirkimo sąlygose nurodyta, kad konkurse gali dalyvauti tik tokios įmonės, kurių personalas iš savo gamybinės bazės gali per 2 valandas atvykti į bet kurią „Lietuvos energijos“ valdomą elektrinę Kaune, Elekrėnuose ar Kruonyje. Šis ir kiti panašūs reikalavimai, VPT nuomone, dirbtinai apribojo konkurenciją.

VPT konstatuoja, kad tokie „Lietuvos energijos“ sprendimai ir įstatymo pažeidimai turėjo įtakos konkurso rezultatams. Sutartis su „Kauno energetikos remontu“ reikalaujama nutraukti kaip prieštaraujančias imperatyvioms Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatoms.

Su „Kauno energetikos remontu“ „Lietuvos energija“ biržėlį pasirašė dvi sutartis. Pirmosios vertė – 6,2 mln. Lt, antrosios – 9,8 mln. Lt. Vienintelė kita dalyvė šiame konkurse – bendrovė „Elektrėnų energetikos remontas“ – iš pirkimo buvo pašalinta kaip neatitinkanti kvalifikacinių reikalavimų.

Tai jau antrasis „Lietuvos energijos“ konkursas, kuriame VPT rado rimtų pažeidimų. Prieš savaitę VPT pareikalavo nutraukti „Lietuvos energijos“ kelionių organizavimo konkursą, kurio vertė gali siekti iki 1,3 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją